5 Year Anniversary of moving into the Sky House Design Centre

Happy Anniversary Sky House!

Today is the 5 Year anniversary of IQ Glass moving into the Sky House Design Centre in Amersham! Happy Anniversary Sky House! This week we had a look back over pictures from 5 years ago when Sky House materialised from an old warehouse into a luxury architectural glazing showroom. Join us as we look back at the extreme transformation.

The development of Sky House took years of careful planning, designing and hard work to become how it looked when we first moved in. Before IQ Glass set out to redevelop the building it was an abandoned warehouse seeking a lot of TLC. There was an abundance of structural challenges to overcome, including repairs to the leaky roof and a whole redesign of the internal floor plan to make space for the showroom design and the IQ Glass offices.

Here are a few ‘before’ and ‘after’ photographs to showcase how some of the spaces were completely redesigned and rejuvenated.

The IQ Glass Box Extension that now houses the entrance to Sky House, the reception area, and the IQ Glass Office was once an unsightly space filled with abandoned outbuildings and disused building materials:

Glass Box Extension – Before
Glass Box Extension – Progress
Glass Box Extension – After

The Schuco meeting room complete with aluminium pressings was previously a brick extension to the existing building, surrounded by corrugated metal panels. This was demolished and rebuilt to create a luxury space flooded with natural daylight.

Schuco Meeting Room – Before
Schuco Meeting Room – After

Before the refurbishment of the IQ Outdoor Living show space, the area was filled with overgrown plants and full of clutter. The team at IQ stripped out this space (including the large water tank at the back) and transformed this space into a serene outdoor living area to showcase the aluminium louvre roof structures.

IQ Outdoor Living show space – Before
IQ Outdoor Living show space – After

The Mondrian® External Box was built beside the wire fence that protects the train tracks beside Sky House from trespassers. This fence was coated in bamboo privacy panels to provide a beautiful finish to the fencing. The Mondrian® External Box is manufactured from thermally broken steel framed systems that are finished in a Corten effect.

Mondrian® External Box – Before
Mondrian® External Box – After

One of our most popular products is the minimal windows sliding door system which has been extremely popular since before moving to Sky House. We installed a dedicated minimal windows show space in the courtyard of the building which was previously filled with an outbuilding that had become rusted and unstable. The IQ Glass team demolished the outbuilding and cleared the courtyard ready to construct the elegant minimal windows box that still stands there today.

minimal windows® box – Before
minimal windows® box – After

As you can see the transformation of Sky House took a large amount of time, energy and commitment. The success of the project is all thanks to our design, installation and contracts team members who oversaw the project.

The IQ Glass Showroom at Sky House is always under development with new installations popping up throughout the years as we continue to update and broaden our product range. To visit us at Sky House please call 01494 722 880 to arrange a one-to-one showroom tour or to inquire about our products please email hello@iqglassuk.com

The following two tabs change content below.

Matt Davey